Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Міжнародний суд ООН: "Україна має додаткові докази про тероризм Росії"

  • 22.04.2017, 19:54
  • 1 525

Україна має додаткові докази для Міжнародного суду ООН про фінансування Росією тероризму на Донбасі.

Про це заявила глава української делегації, заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, повідомляє "5 канал".

На запитання журналіста, які ще докази повинна навести українська сторона, щоб цього було достатньо для суддів, заступник голови МЗС сказала: "Ми це добре зрозуміли. І зараз фокусуємо свою увагу саме на цих питаннях, які пов'язані з усіма висловлюваннями, про які я говорила, і з прив'язкою поведінки ватажків "ЛНР/ДНР" і їх висловлювань до залякування населення".

Зеркаль уточнила, що українська сторона має багато фактів, які бойовики застосовували до українців протягом 2014-2015 років.

У нас є дуже багато фактів, які ми збирали протягом 2014-2015 років, коли це все починалося, про ті тортури, які застосовувалися до українців там, по тому, що відбувалося, це впливало в цілому на моральну атмосферу в тих регіонах, які вражені цим конфліктом, — розповіла глава української делегації.

Вона зазначила, що не варто забувати про те, що суд прийняв рішення щодо конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації в повному обсязі на користь України.

"Таким чином з одного боку суд підтримав нашу юридичну позицію, а з іншого — не зробив кроку, щоб не дратувати іншу сторону", — пояснила Зеркаль.

Схожі новини