Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко втратив два пункти у рейтингу найбагатших українців 2016 року

  • 21.04.2017, 19:09
  • 1 299

За підсумками 2016 року рейтинг ста найбагатших людей України за версією журналу «Фокус» очолив власник групи СКМ Рінат Ахметов.

Його статки становили $2,2 млрд, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Згідно з рейтингом, як і рік тому, друге, третє і четверте місце посідають співвласники групи «Приват» Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов (по $1,2 млрд), Віктор Пінчук ($1,1 млрд) відповідно. На п'яте місце з десятого за підсумками 2016 року піднявся власник «Кернел Груп» Андрій Веревський ($871 млн), а власник «Миронівського хлібопродукту» Юрій Косюк ($738 млн), який був на п'ятому місці в 2015 році, посів шосте місце.

На сьоме місце з шостого змістився власник DCH Group Олександр Ярославський ($734 млн), а на восьме з 18-го піднявся власник Ferrexpo Костянтин Жеваго ($635 млн).

Дев'яте місце надалі займає власник Group DF Дмитро Фірташ ($623 млн), а на десяте місце з восьмого змістився власник Roshen, президент України Петро Порошенко ($589 млн).

Слід зазначити, що новими учасниками рейтингу стали: співвласник телеканалу «Інтер» Валерій Хорошковський (20-те місце і $356 млн), співвласник «Імексбанку» Леонід Клімов (71-ше місце i $75 млн), голова і співвласник Крюківського вагонобудівного заводу Володимир Приходько (83-тє місце i $62 млн).

Рейтинг враховує не лише українських громадян, а й іноземців, які заробили основний капітал в Україні. Під час розрахунку враховувалися основні бізнес-активи, що належать підприємцям. Також враховувався кеш, одержаний від продажу бізнесу за останні вісім років.

Слід зазначити, що в опублікованому раніше рейтингу найбагатших людей світу за версією Forbes потрапили українські бізнесмени Рінат Ахметов, Геннадій Боголюбов, Юрій Косюк, Костянтин Жеваго, Ігор Коломойський і Віктор Пінчук.

Схожі новини