Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Через квітневі снігопади в Молдові ввели надзвичайний стан

  • 21.04.2017, 16:48
  • 921

Армію залучили до ліквідації наслідків стихії.

Президент Молдови Ігор Додон підписав указ про введення в країні надзвичайного стану у зв’язку зі складними погодними умовами, повідомило місцеве видання NewsMaker.

«Другий день у Молдові тривають небувалі снігопади, а Кишинів опинився в зоні справжнього стихійного лиха. Гілки і дерева, котрі впали внаслідок негоди, вже не піддаються підрахунку. Рух в столиці повністю заблоковано, люди йдуть на роботу пішки по колись проїжджій частині. Обірвані тролейбусні дроти і лінії електропередач, деякі райони залишилися без електрики, зв’язку та інтернету. Влада рекомендує людям по можливості залишатися вдома», — йдеться у повідомленні видання, проілюстрованому численними фото та відео з заметених молдовських міст.

Згідно із інформацією видання, кількість дерев, що впали в Кишиневі перевищує 2 тисячі. Громадський транспорт не курсує через обірвані проводи і дерева, що блокують дороги.

Служба цивільного захисту і надзвичайних ситуацій закликала всіх залишатися вдома, вказавши, що найбільшу небезпеку представляють дерева. В одному із районів Кишинева мертвою знайшли жінку.

Дитячі садки в столиці не працюють через загрозу життя і здоров’я дітей та педагогів.

«На оперативному засіданні Комісії з надзвичайних ситуацій прийнято рішення про залучення армії для ліквідації наслідків стихії», — пише видання.

Водночас, державна гідрометеослужба оголосила в центрі і на півдні країни дію оранжевого коду метеонебезпеки. Синоптики повідомили, що очікуються сильні опади у вигляді мокрого снігу.

У Міжнародному аеропорту Кишинева затримуються рейси.

Схожі новини