Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Голова Європарламенту розповів про можливість скасувати Brexit

  • 21.04.2017, 12:46
  • 1 012

Він зазначив, що "якщо Велика Британія після виборів захоче зупинити процедуру виходу, то це буде дуже просто".

Велика Британія зможе залишитися в Європейському союзі і зупинити процедуру виходу, якщо таке рішення буде ухвалено після дострокових парламентських виборів 8 червня. Про це президент Європарламенту Антоніо Таяні розповів в інтерв'ю The Guardian за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей, передає УТ.

Він зазначив, що "якщо Велика Британія після виборів захоче зупинити запуск Brexit, процедура буде дуже простою". Таяні підкреслив, що рішення залишитися в складі Європейського союзу пішло б на користь усім. Він зазначив, що був би дуже радий.

Окрім того, голова Європарламенту пригрозив ветувати будь-яку угоду в рамках Brexit, якщо вона не буде в повному обсязі гарантувати існуючі права громадян ЄС, які проживають в країні. Раніше The Guardian вже повідомляло, що Європейський парламент накладе вето на угоду про вихід Великої Британії з ЄС, якщо воно не збереже за європейцями право на життя і поїздки до Великої Британії, якими вони володіли до старту процедури Brexit.

Схожі новини