Передплата 2024 «Добрий господар»

У Нацполіції анонсували встановлення додаткового захищеного каналу зв'язку з Європолом

  • 21.04.2017, 09:46
  • 739

Україна використовує бази даних Інтерполу з серпня 2015 року.

В Україні найближчим часом запрацює додатковий захищений канал зв'язку з поліцейською службою Європейського союзу. Про це повідомив начальник департаменту Європолу та Інтерполу в Україні Василь Неволя, передає прес-служба Національної поліції.

За словами Неволі, з серпня 2015 року Україна використовує бази даних Інтерполу. Зокрема, на сьогодні українські правоохоронці використовують інформаційні бази розшукуваних осіб, викрадених документів та викраденого транспорту. У цих базах міститься інформація про 170 тис. розшукуваних осіб по всьому світу, а також про 7 млн викрадених транспортних засобів та 72 млн документів.

"Ця система є досить ефективним інструментом забезпечення безпеки кордонів і внутрішньої безпеки в середині нашої держави", - зазначив Неволя.

Він також повідомив, що на сьогодні в Україні вже встановлено додатковий захищений канал зв'язку з Європолом.

"Вже найближчим часом - це питання декількох тижнів - ми будемо мати ще один додатковий механізм міжнародного співробітництва. Це важливо і в контексті тих міжнародних масових заходів, які пройдуть найближчим часом на території України", - запевнив Неволя.

Схожі новини