Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ГПУ підтвердила, що звільнила скандального прокурора Суса за брехню в декларації

  • 20.04.2017, 15:44
  • 1 047

Причиною звільнення прокурора називається систематичне грубе порушенням ним законів щодо запобігання корупції та про прокуратуру, а також правил прокурорської етики.

Генеральна прокуратура України підтвердила, що старшого слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління Генпрокуратури Дмитра Суса звільнили за неправдиву інформацію в декларації. Про це йдеться в наказі про звільнення Дмитра Суса, який опублікувало Новое время.

Згідно з текстом наказу, Сус не вказав у декларації за 2015 рік інформацію про те, що володіє автомобілем Citroen C4 2008 року випуску, зареєстрованим на нього. Інформацію про право користування кімнатою на вул. Мельникова, 24 він не вказав як у декларації про 2015 рік, так і в декларації за 2016 рік, сказано в документі. Зазначається також, що в деклараціях прокурор не повідомив про те, що продав Citroen C4, який йому належав, а також Peugeot 406 1999 року випуску.

Крім того, у наказі про звільнення Суса згадується, що його притягнуто до дисциплінарної відповідальності у зв'язку з невідповідністю його майнового стану доходам, отриманим із законних джерел і недостовірного декларування ним свого майна. Причиною звільнення прокурора називається систематичне грубе порушенням ним законів щодо запобігання корупції та про прокуратуру, а також правил прокурорської етики.

Наказ про звільнення Дмитра Суса датований 13 квітня і підписаний генпрокурором Юрієм Луценком. Раніше про звільнення Дмитра Суса звільнили за неправдиву інформацію в декларації повідомляла Українська правда з посиланнями на джерела в ГПУ. Тоді зазначалося, що фактично це перше звільнення за брехню в декларації.

Джерело: УТ

Схожі новини