Передплата 2024 «Добра кухня»

Омелян: "Україна та Іран домовилися про запуск вантажного поїзда"

  • 20.04.2017, 14:23
  • 938

Маршрут проходитиме через територію Грузії та Азербайджану.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив, що Україна та Іран домовились про запуск тестового поїзда з метою транспортування сільськогосподарської продукції, в першу чергу, зернових, з України до Ірану. Про це повідомили у прес-службі міністерства.

Повідомляється, що маршрут проходитиме через територію Грузії та Азербайджану.

Міністр інфраструктури України наголосив, що тестовий поїзд сполученням Україна-Іран може піти вже влітку 2017 року.

"Це надзвичайно перспективний напрямок співпраці для обох країн. Україна має розробляти нові міжнародні транспортні коридори з тим, аби стати надійним транзитним мостом між країнами Європи, Азії та Сходу", - сказав він.

Омелян також закликав іранську сторону розглянути можливість транспортування іранської нафти до України, а також перспективи будівництва нафтопереробного заводу на території нашої держави.

Сторони також обговорили співробітництво у галузі морського та автомобільного транспорту, окремо зупинились на питаннях посилення взаємодії в авіаційній сфері.

Раніше Міністерство інфраструктури України оприлюднило проект наказу про поетапне підвищення тарифів у 2017 році на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини