Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На «стометрівці» процвітають «лохотрони»

  • 19.04.2017, 19:27
  • 4 153

Як не б’ються у мерії,  все-таки не можуть “вивести” незаконний бізнес із проспекту Свободи.

На «стометрівці» процвітають «лохотрони»
На «стометрівці» процвітають «лохотрони»

Скільки б ухвал міськрада не приймала, на “стометрівці” і площі перед Оперним театром процвітають атракціони “лохотронників”, а підприємці незаконно здають напрокат дитячі машинки і катають дітей на поні. Єдине, чого вдалося позбутися, — це каруселей. Ясна річ, атракціонам, які апріорі мають у своїй конструкції обдурювання учасника, не місце на головному проспекті міста. Щодо прокату машинок і катання на поні, то не бачу у цьому великої крамоли, це така радість для малечі. Але якщо депутати заборонили цей бізнес — ухвалу треба виконувати.

Боротися з порушниками мають працівники ЛКП “Муніципальна дружина” спільно із патрульною поліцією. Справді, бачила, як вони підходять до “лохотронників”, примушують їх демонтувати свої “дартси”, в які неможливо вцілити, і турніки, на яких неможливо провисіти дві хвилини. Ті неохоче демонтують (причому часто самі мешканці починають захищати порушників, мовляв, не чіпайте їх, бо атракціони цікаві), але через деякий час, коли муніципали підуть, знову починають “працювати”.

“Сесія міськради прийняла відповідне рішення, заборонила прокат машинок, і їх не має бути на площі перед Оперним театром, - розповіла “ВЗ” юрисконсульт ЛКП “Муніципальна дружина” Мар’яна Комар. - Було прийнято зміни до рішення виконкому №882, які надають нам право демонтовувати ці машинки. Досі відповідальність була покладена виключно на Галицьку райадміністрацію. Здійснюємо демонтаж цих машинок. Наразі демонтовано дев’ять машинок і п’ять гіро­скутерів. Складність у тому, що для того, аби демонтувати машинки, наші працівники мусять попередньо домовитися із машиною, яка буде переміщувати електромобілі. Коли приходять на демонтаж, підприємець встигає забрати усі машинки з проспекту. Тому демонтаж не можемо виконати швидко. Наприклад, після Великодня усі працівники “Муніципальної дружини” охороняли громадський порядок на площі Ринок, де була акція “Обливаний понеділок”. Коли о 16.00 ця акція закінчилася, патруль був скерований до дитячих машинок, але їх там уже не було. Крім того, ми виграли суд в одного з підприємців, який просив визнати наші дії незаконними. Щодо поні — то вони теж незаконні. Але ми не можемо їх «демонтовувати», бо це тварини. На сесію міськради буде винесено ухвалу, якою заборонять фотографуватися з живими тваринами. Тільки тоді зможемо вчиняти якісь дії. Щодо “лохотронів” - ми їх також вилучаємо. Вилучили два саморобні “дартси”. Тут є нюанс: ми їх вилучаємо як атракціони, але їх можна було би прирівняти до азартних ігор. Але в нас немає повноважень складати протокол по азартних іграх. Маємо залучати до цього поліцію. Поліція відписує нам, що не вважає цей вид діяльності азартними іграми...”.

Схожі новини