Передплата 2024 «Добра кухня»

Терористи ОРДЛО зірвали процедуру верифікації списків заручників

  • 19.04.2017, 14:37
  • 847

Питання звільнення полонених обговорювалася під час останніх переговорів у нормандському форматі.

У вівторок, 18 квітня, представники терористичних угрупувань "Л-ДНР" відмовилися від початку процедури верифікації списків заручників. Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради України, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко у Facebook, передає УТ.

"Процедура верифікаціі так і не розпочалася, в останню хвилину ОРДО під надуманими приводами відмовилися від цього і забажали знову повернутися до обговорення вже сто раз обговореного і сто раз пережованого , на черговій зустрічі в Мінську", - йдеться у повідомленні.

За словами Геращенко, представники ОБСЄ, СБУ і офісу Омбудсмена Валерії Лутковськоі вже були у Маріуполі, аби, згідно досягнутих в Мінську на гуманітарній підгрупі і на ТКГ домовленостей , розпочати , нарешті, опитування сотень осіб, які знаходяться в пенітенціарних установах , яких можливо, згідно українського законодавства, (треба - ред.) звільнити від подальшого відбування покарання лише заради звільнення наших заручників в ОРДЛО.

"Очевидно, що оцінку цим діям мають дати в нормандському форматі, лідери якого, зокрема президенти Украіни і Франціі та канцлер Німеччини мають чітку і однозначну позицію щодо негайного і безпосереднього залучення міжнародних гуманітарних місій до гуманітарних процесів і допомоги Донбасу, до пошуку зниклих, звільнення заручників", - додала Геращенко.

Вона зазначила, що російські куратори шукають все нові і нові приводи зірвати звільнення заручників, бо їм вигідно, щоб це було заблоковано і тема заручників використовувалася в тому числі для внутрішньої дестабілізації.

Схожі новини