Передплата 2024 «Добра кухня»

Росія висунула обвинувачення двом командира ЗСУ за захист України на сході

  • 19.04.2017, 12:47
  • 934

Російський Слідком висунув обвинувачення в "обстрілі мирного населення Донбасу" полковнику ЗСУ Сергію Заболотному і підполковнику ЗСУ Олегу Громадському.

Про це повідомляє прес-служба Слідкому Росії, передає Еспресо.

Слідком Росії заочно висунув обвинувачення командиру 58 окремої мотопіхотної бригади Збройних сил полковнику Сергію Заболотному і командиру 16 окремого мотопіхотного батальйону 58 окремої мотопіхотної бригади ЗСУ підполковнику Олегу Громадському.

За версією росіян, в 2016 році, перебуваючи в районі Авдіївки "Заболотний вступив в попередню змову з Громадським та іншими невстановленими особами з числа військовослужбовців, спрямований на використання артилерійських знарядь для нанесення артилерійських ударів по об'єктах цивільної інфраструктури, які не є військовими цілями, і цивільним особам, які не беруть участі в збройному протистоянні".

"Фактично обвинувачені виступили організаторами злочину, так як їх посадове становище командирів якраз дозволяло впливати і приймати рішення щодо використання артилерійського озброєння. Вони також залучили до злочинної діяльності безпосередніх виконавців і в подальшому координували і керували їхніми діями", - йдеться у повідомленні Слідкому Росії.

Повідомляється, що "у квітні і червні 2016 року Заболотний, Громадський та інші особи з числа військових бригади", виконуючи накази посадових осіб Міністерства оборони та Національної гвардії "неодноразово організовували проведення прицільного артилерійського обстрілу з важких видів озброєння калібру не менше 82 мм, об'єктів цивільної інфраструктури в селищі Спартак Донецької області і місті Ясинувата".

"У результаті цих обстрілів були пошкоджені житлові будинки і важке поранення отримав місцевий житель. Це злочин скоєно загальнонебезпечним способом, і під час обстрілів небезпеки зазнавали інші цивільні особи, які проживають поблизу", - вважають у Слідкомі.

Схожі новини