Передплата 2024 ВЗ

Порошенко підписав закон про закупівлю енергосервісних послуг через ProZorro

  • 18.04.2017, 16:31
  • 798

Новий закон збільшує максимальний термін договорів на надання ЕСКО-послуг до 15 років, передбачає можливість проведення єдиного тендера на надання таких послуг відразу для декількох об'єктів.

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1980-VIII, який передбачає закупівлю енергосервісних послуг (ЕСКО-послуг) з використанням електронної системи державних закупівель ProZorro. Про це повідомила прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження, передає УТ.

Як зазначає відомство, новий закон збільшує максимальний термін договорів на надання ЕСКО-послуг до 15 років, передбачає можливість проведення єдиного тендера на надання таких послуг відразу для декількох об'єктів.

Крім того, законом уточнюються терміни узгодження істотних умов договорів на надання ЕСКО-послуг і укладення таких договорів, розширюються можливості сторін при розподілі економії.

Закон передбачає проведення тендерів на надання ЕСКО-послуг в рамках нового законодавства про державні закупівлі, через відкриті торги. Переговорна процедура для таких тендерів передбачається тільки в разі, якщо тендер був скасований два рази через недостатню кількість учасників.

Схожі новини