Передплата 2024 ВЗ

Пєсков: "Нових ініціатив в рамках "нормандського формату" немає"

  • 18.04.2017, 09:31
  • 969

Будь-яких нових ініціатив в рамках "нормандського формату" по Україні немає.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише РІА Новости.

Коментуючи питання, чи планує Росія висунути будь-які ініціативи в ході спілкування лідерів "нормандської четвірки", Пєсков заявив: "Поки ні про які нові ініціативи нам не відомо, вони, принаймні, не готуються".

"Єдиною ініціативою тут може бути ще раз закликати українську сторону до виконання мінських домовленостей. Альтернативи цьому процесу немає", - заявив Пєсков.

Як відомо, остання зустріч керівників держав "нормандського формату" — України, Німеччини, Франції і Росії — відбулася восени минулого року. Тоді домовилися, що голови МЗС цих країн мають підготувати "дорожню карту", яка узгодила б цю послідовність виконання пунктів усіх трьох головних мінських угод.

До цього часу керівники МЗС у "нормандському форматі" не дійшли згоди щодо "дорожньої карти".

27 березня представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, другий президент України Леонід Кучма висловився за необхідне проведення зустрічі лідерів країн "нормандське четвірки".

У свою чергу прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що "не бачить перспектив просування мінських домовленостей".

Схожі новини