Передплата 2024 «Добра кухня»

На Львівщині визначили всі дороги для ремонту в 2017 році

  • 17.04.2017, 20:11
  • 2 988

На ремонт доріг в області витратять понад ₴2 млрд.

На Львівщині визначили дороги, які цьогоріч відремонтують за кошти обласного бюджету. Перелік доріг та суми коштів на їхній ремонт у четвер, 13 квітня, погодила профільна комісія Львівської облради. Крім того, ZAXID.NET отримав від в.о. директора департаменту дорожнього господарства ЛОДА Романа Кокотайла переліки доріг, які ремонтуватимуть за гроші з держбюджету, інвестиційних проектів та за кредитні кошти.

Найбільше з обласного бюджету отримав Дрогобицький район

Усього на ремонт доріг у 2017 році в обласному бюджеті передбачено 172 млн грн. 86,95 млн грн з цих коштів розподілили на ремонт доріг загального користування, 19,05 млн грн — на ремонт комунальних доріг на умовах співфінансування з населеними пунктами, до яких належать ці дороги.

Так, на ремонти доріг загального користування та комунальних доріг Бродівський район отримав 13 млн грн, Буський — 3 млн грн, Городоцький — 3,1 млн грн, Дрогобицький — 17 млн грн, Жидачівський — 3 млн грн, Жовківський — 6,5 млн грн, Золочівський — 4 млн грн, Кам’янка-Бузький — 3 млн грн, Миколаївський — 3,6 млн грн, Мостиський — 2,5 млн грн, Перемишлянський — 5 млн грн, Пустомитівський — 3,3 млн грн, Радехівський —3 млн грн, Самбірський — 3,7 млн грн, Дублянська ОТГ — 1,3 млн грн, Сколівський — 5 млн грн, Сокальський — 8 млн грн, Старосамбірський — 3 млн грн, Стрийський — 4,5 млн грн, Турківський — 3 млн грн, Яворівський — 7,5 млн грн.

Чиновники ЛОДА та депутати облради розподілили ці кошти на ремонт відповідно до тих списків доріг, які подали районні на місцеві органи влади.

Оскільки окремі дороги проходять через кілька районів, кошти на їхній ремонт розподілили між відповідними районами.

Ще 47 млн грн з обласного бюджету витратять на ремонт доріг державного та місцевого значення на умовах співфінансування з держбюджетом. 1,69 млн грн передбачено на виготовлення проектно-кошторисної документації капремонтів доріг та мостів, які профінансує держава.

Решту коштів (15 млн грн) поки лишили в резервному фонді на випадок непередбачуваних ситуацій.

Дороги на Львівщині ремонтуватимуть не лише коштом обласного бюджету. На ремонт доріг залучать кошти з державного бюджету, митних платежів, інвестиційних проектів та кредитні кошти. Як раніше повідомляв голова Львівської ОДА Олег Синютка, загалом на ремонт доріг на Львівщині у 2017 році витратять понад 2 млрд грн.

Так, на ремонт доріг на Львівщині витратять 270,96 млн грн коштів з держбюджету, 294,5 млн грн — коштів кредитних програм, 247,55 млн грн — коштів інвестиційних проектів.

Зокрема, за інвестиційні кошти відремонтують ділянки доріг Рава-Руська — Яворів — Судова Вишня, Львів — Пустомити — Меденичі, Львів — Шегині, Миколаїв — Городок — Жовква — Кам’янка-Бузька — Бібрка.

Джерело: Захід.нет

Схожі новини