Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Держдумі РФ допустили надання екс-беркутівцям, що втекли з України, громадянства РФ

  • 17.04.2017, 09:51
  • 725

Перший заступник голови комітету російської Держдуми у справах СНД і зв’язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін припускає, що РФ може надати громадянство екс-беркутівцям Олександру Костюку, Владиславу Мастезі, Артему Войлокову і Віталію Гончаренку, підозрюваних у вбивствах майданівців.

Про це він сказав радіостанції «Говорит Москва», передає Захід.нет.

«У цій ситуації можна було би застосувати або до програму добровільного переселення співвітчизників до Росії, або положення про тимчасовий притулок, яке саме з подіями на Україні було у нас введено в дію. Все це передбачає певні процедури, але якщо самі громадяни України бажають на них піти, то в цьому випадку вони можуть бути застосовані. Правда, це означає одночасний вихід з громадянства України відповідно до наших нинішніх законів. Тому все залежить не тільки від нас, але і від них», — сказав Затулін.

При цьому він зазначив, що колишні беркутівці не можуть бути визнані в Росії політичними емігрантами.

«Вони в чистому вигляді є політичними емігрантами, але у нас політичний притулок не може бути наданий громадянам країн, з якими у РФ безвізовий порядок перетину кордону. А з Україною досі у нас саме такий порядок», — зазначив представник Держдуми.

Схожі новини