Передплата 2024 ВЗ

Мінекономрозвитку: "Випечена в домашніх умовах паска подорожчала на 35% порівняно з 2016 роком"

  • 16.04.2017, 13:43
  • 1 045

Випікання паски в домашніх умовах коштуватиме майже 30 грн, що на 35 відсотків дорожче, ніж минулого року.

Про це повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку України.

Як зазначається, напередодні Великодніх свят команда аналітиків Мінекономрозвитку вирішила дослідити динаміку вартості випікання святкової паски в 2017 році порівняно з 2016 роком. «В ході дослідження ми виявили, що випікання паски в домашніх умовах коштуватиме 29,81 грн, що на 35,3% дорожче, ніж в 2016 році», - йдеться на сторінці міністерства у Facebook.

Аналітики наголосили, що ціни зросли майже на всі інгредієнти. «Найбільше, на 34%, подорожчало вершкове масло. Воно ж найбільше вплинуло на зростання кінцевої вартості домашньої паски, оскільки частка вершкового масла складає близько 30% від вартості. Цукрова пудра в свою чергу продовжує виявляти ознаки неабиякої стабільності - вже три роки поспіль вона коштує 40 грн за кілограм», - інформують у міністерстві.

Слід зазначити, що такий «індекс паски» не є офіційним макроекономічним показником, не відображає інфляцію чи індекс споживчих цін. Всі розрахунки - приблизні, здійснені на основі моніторингу ДСС цін на соціально значущі товари та експертної оцінки Мінекономрозвитку.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини