Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ООН вимагає припинити переслідування гомосексуалів у Чечні

  • 14.04.2017, 14:35
  • 786

Експерти при управлінні верховного комісара ООН з прав людини виступили з вимогою припинити переслідування гомосексуальних чоловіків у Чечні, а також закликали російську владу засудити всі гомофобні виступи влади цієї республіки.

Про це повідомляє прес-служба офісу комісара ООН.

«Ми вимагаємо від влади покінчити з переслідуванням людей, які є геями чи бісексуалами у Чеченській Республіці, які живуть в атмосфері страху, що посилюється гомофобними висловлюваннями місцевого уряду», — йдеться в заяві.

Експерти висловлюють занепокоєння випадками викрадення, незаконних затримань, катувань та вбивств гомосексуальних та бісексуальних чоловіків та заявляють, що такі дії є безпрецедентним порушенням прав людини та зобов’язань Росії перед міжнародними нормами.

«Ми закликаємо владу здійснити негайне звільнення усіх, хто був незаконно затриманий у Чеченській Республіці на підставі їхньої сексуальної орієнтації, дійсної чи надуманої», — заявляють експерти ООН.

Від Росії вимагають офіційного засудження цих актів порушення прав людини, заборони гомофобних виступів та дискримінації людей за їхню сексуальну орієнтацію.

«Ми закликаємо Росію вжити заходів для захисту життя, свободи і безпеки геїв чи бісексуалів у Чечні та розслідувати у судовому порядку й карати за акти насильства, викликаного сексуальною орієнтацією жертви», — підсумовують експерти.

Джерело: hromadske.tv

Схожі новини