Передплата 2024 «Добре здоров’я»

До Дрогобича на «Велику Гаївку» приїхали діти з Авдіївки та Станиці Луганської

  • 14.04.2017, 13:35
  • 2 139

Мистецтво - сильніше за війну!

До Дрогобича на «Велику Гаївку» приїхали діти з Авдіївки та Станиці Луганської
До Дрогобича на «Велику Гаївку» приїхали діти з Авдіївки та Станиці Луганської

Авдіївка та Станиця Луганська - міста на лінії розмежування. Там - війна, гинуть люди, зростають діти… Дрогобич - місто на Заході України. Тут - мир, тут також зростають діти.

Протягом 12-ти днів - з 8 до 20 квітня - для дітей з Авдіївки, Дрогобича та Станиці Луганської у місті Дрогобичі, що на Львівщині, організована навчальна платформа “Мистецтво - сильніше за війну”. 12 днів молоді люди пізнаватимуть кілька сфер мистецтва, один одного і матимуть змогу запрезентувати результати своєї роботи на Великодньому карнавалі «Велика Гаївка» (18 квітня).

Ідея проекту - творення замість руйнування - співзвучна із Великоднем, де життя заміняє смерть. Одна із цілей проекту - це показати дітям із прифронтової зони життя поза війною, розширити їхній світогляд і дати імпульс змінювати світ навколо себе. У кожного учасника - свої історії про організацію дійства, ноти, фарби та театральні ролі. Цілком можливо вони стануть поруч з історіями про бомби, розтяжки, апатію чи відчай.

Фестиваль “Велика Гаївка” відбудеться 18 квітня. Тут будуть представлені арт-проекти дітей-учасників мистецької платформи, а також - спільний танець — гаївка. Діятиме п'ять фестивальних майданчиків. Відбудеться концерт за участі гуртів: “Zapaska”, “Ot Vinta” та “GrozovSka Band”.

Організатори мистецької платформи і фестивалю «Велика Гаївка» вважають, що навіть такий невеликий час проекту здатний закласти міцний фундамент для діалогу між сходом та заходом. До організації залучені волонтери, донори, викладачі, політики та бізнесмени. Така цінність єдності уже стала для Дрогобича традицією напередодні Великодня. Чи може бути так у всій країні?!

Велика Гаївка - єднає Україну! Треба бути разом!

Організатори:ГО “Творче об’єднання Альтер” , ГО “Франко Фест”, Дрогобич SOS, ГО “Роби більше”.

Фестиваль відбувається за підтримки: Олега Канівця, Віктора Возняка та Вітольда Хоровського, Почесного консула України у м. Познань (Республіка Польща) та Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ.

В співпраці з:Твоє Радіо, Дрогобицька міська рада, Військово-цивільна адміністрація Авдіївки, ArtSide production, Туристично-інформаційний центр міста Дрогобича, Відділ культури та туризму Дрогобицької РДА.

Частина проекту реалізується в межах Програми національних обмінів - за фінансування Європейського Союзу та Національного фонду підтримки демократії (США).

Контактна особа: 097 924 82 26 (Олег Дьорка).

Схожі новини