Передплата 2024 ВЗ

Директор ЦРУ назвав Wikileaks ворожою службою, яку використовує Росія

  • 14.04.2017, 12:23
  • 816

Директор Центрального розвідувального управління США Майк Помпео розкритикував організацію Wikileaks і назвав її ворожою службою, яку використовує російська військова розвідка.

Про це він заявив, виступаючи в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні, пише The Hill.

"Прийшов час назвати WikiLeaks тим, чим вона є насправді - недержавною ворожою розвідувальною службою, якій сприяють такі гравці, як Росія", - сказав Помпео.

Відзначається, що у своїх висловлюваннях Помпео повторив думку більшості законодавців і політиків США про WikiLeaks і її засновника Джуліана Ассанжа.

Помпео нагадав січневий звіт американської розвідки про те, що під час передвиборної кампанії США торік організація проникла в електронну поштупосадових осіб Демократичної партії і керівника кампанії кандидата в президенти Гілларі Клінтон.

Зі звіту випливає, що Головне управління Генштабу Росії (колишнє ГРУ) використовувало WikiLeaks для поширення викрадених листів демократів, щоб вплинути на вибори в США. Крім того, наголошується, що російські державні ЗМІ, зокрема телеканал RT, активно співпрацювали з WikiLeaks.

Росія неодноразово відкидала звинувачення у втручанні у вибори в США. Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж також заперечував будь-який зв'язок ресурсу з Росією.

Джерело: ukr.lb.ua

Схожі новини