Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна надала ЄСПЛ нові докази щодо анексії Криму

  • 13.04.2017, 17:33
  • 892

На думку міністра Петренка, з наданими Україною доказами у першій кримській справі "шансів у росіян брехати та щось заперечувати практично немає".

Україна подала "нові та безпрецедентні" докази до першого кримського позову до Росії в Європейському суді з прав людини. Про це розповів на прес-конференції міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"За ці кілька місяців ми провели величезну роботу відносно підготовки та подачі додаткових пояснень по першій кримській справі, - заявив міністр. - Там є низка фактів та доказів, абсолютно нових та безпрецедентних, які ми плануємо озвучити рамках того, що можемо сказати за регламентом ЄСПЛ".

На думку Петренка, з наданими Україною доказами у першій кримській справі "шансів у росіян брехати та щось заперечувати практично немає".

Перший позов було подано 13 березня 2015 року, він стосується захоплення Росією Кримського півострова і подій, які відбулися пізніше на сході України. Скарга стосується численних порушень прав людини.

Серед претензій до Росії — застосування РФ примусового громадянства у Криму.

Україна подала вже п'ять скарг до ЄСПЛ, що стосуються дій РФ щодо незаконної анексії Криму, а також щодо відповідальності Росії за події на Донбасі.

Джерело: УТ

Схожі новини