Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Влада Сирії заявила про сотні загиблих під час удару коаліції по складу з хімзброєю

  • 13.04.2017, 15:56
  • 1 014

Всі вони померли від отруєння хімічними речовинами, в тому числі від задухи, зазначається в заяві командування ВС Сирії.

Командування збройних сил Сирії заявило, що міжнародна коаліція на чолі з США завдала авіаудару по передмістю міста Дейр-ез-Зор на сході країни, де знаходився штаб і склади з хімічною зброєю терористичного угрупування "Ісламська держава".

В результаті, як стверджує сірійське командування, загинули «сотні людей», в тому числі і мирні жителі. Відповідну заяву поширило агентство SANA. Удар був завданий в проміжку між 17:30 і 17:50 напередодні, 12 квітня. Після бомбардування утворилося хмара жовтого кольору. На думку Дамаска, це свідчить про наявність на місці удару отруйних речовин.

Як говориться в повідомленні агентства, у загиблих діагностували симптоми отруєння токсичними речовинами. Вони померли від задухи. Агентство додає, що вибух складу з хімічною зброєю підтверджує її наявність у бойовиків терористичних угруповань, а також можливість транспортувати, зберігати і використовувати її «за допомогою відомих держав».

Як пише ізраїльське видання Нaaretz з посилання на заяву міжнародної коаліції, що бореться з "Ісламською державою" в Сирії, у четвер, 13 квітня розпочалася нову фазу наступу, але вони ще не почали атакувальні дії на бойовиків.

Джерело: УТ

Схожі новини