Передплата 2024 «Добра кухня»

У центрі Вінниці стався вибух, загинув солдат військової частини, ще троє людей поранені

  • 13.04.2017, 14:26
  • 1 133

За попередньою версією слідства, вибухнув предмет, схожий на гранату, який загиблий дістав зі своєї сумки.

У центрі Вінниці в ніч на четвер, 13 квітня, стався вибух, унаслідок якого загинув 20-річний солдат військової частини та ще троє людей отримали осколкові поранення, повідомили у прес-службі поліції Вінницької області.

Як розповів керівник вибухотехнічного відділу обласної поліції Валентин Мельник, попередньо вибухнув предмет, схожий на гранату, який загиблий дістав зі своєї сумки.

Зазначається, що за попередніми даними експертів вибухотехнічної служби поліції, здетонував осколковибуховий пристрій, який саме — встановить експертиза.

За інформацією, разом із загиблим перебував також 26-річний товариш по службі, 16-річна дівчина та 20-річний вінничанин. Усі вони отримали осколкові поранення та госпіталізовані.

За попередньою інформацією слідства, військовослужбовці перебували у короткостроковій відпустці.

Повідомляється, що під час огляду з місця події поліція вилучила п'ять різнокаліберних набоїв, стріляний тубус РПГ-26, дві димові шашки та три важелі до запалів осколкових гранат.

У поліції повідомили, що вилучене направили на експертизу.

"Наразі поліція встановлює обставини трагедії та походження вибухонебезпечних предметів", - йдеться у повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст.115 Кримінального кодексу України (з додатковою відміткою "нещасний випадок").

Джерело: УТ

Схожі новини