Передплата 2024 «Добра кухня»

Пулітцерівську премію отримав австралійський фотограф з українським корінням

  • 13.04.2017, 08:33
  • 753

Цьогорічну Пулітцерівську премію за документальне фото виборов австралійський фотограф з українським корінням Данило Берегулак (Daniel Berehulak).

Нагороду він отримав за висвітлення тисяч нерозкритих убивств на Філіппінах, внаслідок політики фізичних розправ президента Дутерте з причетними до наркоторгівлі, повідомив Укрінформ.

Австралійський фотограф, який працює у жанрі екстремальної фотографії, отримав другу премію найпрестижнішої журналістської нагороди за репортаж про неймовірно жорстоку кампанію на Філіппінах, яку розпочала місцева влада проти торгівлі наркотиками. Впродовж 35 днів він зняв 57 вбивств наркозалежних людей та наркодилерів, вчинених філіпінцями у формі самосуду, фактично ініційованого чинним президентом країни Родріго Дутерте.

Це не перша висока нагорода Данила — у 2015 році він вже отримав Пулітцера за висвітлення гуманітарної кризи в Африці під час сплеску епідемії еболи, внаслідок якої загинуло понад 10 тисяч осіб.

Австралійський фотограф народився в родині українських емігрантів у Сіднеї. І його родина і сам Данило, який був членом Пласту, завжди брали активну участь у житті української спільноти Австралії.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини