Передплата 2024 «Добра кухня»

У Кабміні назвали головні причини аварії на шахті "Степова" у Львові

  • 12.04.2017, 14:36
  • 858

Порушення у роботі систем провітрювання та у питаннях охорони праці стали головним фактором трагедії.

Порушення у роботі систем провітрювання, безпеки УТАС і УГК (уніфікованої телекомунікаційної системи диспетчерського контролю та автоматизованого керування гірничими машинами і технологічними комплексами) і порушення у питаннях охорони праці стали головними причинами аварії на шахті "Степова" ДП "Львіввугілля", яка трапилася 2 березня, повідомив віце-прем'єр України Геннадій Зубко у вівторок, 12 квітня на засіданні Кабміну.

"Недостатнє провітрювання втричі менше норми стало передумовою вибуху. Кабельна продукція не відповідає вимогам. Не спрацювали системи УТАС і УГК, які давали збої понад 20 разів з 20 лютого до 2 березня. Питання охорони праці було порушено", - назвав віце-прем'єр.

Він зазначив, що для уникнення повторення аварій потрібно також вирішити питання блокування рахунків шахт, через що охорона праці недостатньо фінансується і не виплачується зарплата, можливо, шляхом введення спецрахунків.

Зубко додав, що необхідно також ліквідувати дефіцит спецлабораторій для контролю за безпекою шахт, який виник у зв'язку з втратою їх у зоні антитерористичної операції.

За інформацією, Кабмін затвердив звіт комісії і доручив передати його правоохоронним органом, а також врахувати висновки і пропозиції при підготовці програми розвитку вугільного сектора.

Зокрема, прем'єр-міністр Володимир Гройсман дав доручення передбачити 200 млн грн на засоби особистого захисту шахтарів.

Джерело: УТ

Схожі новини