Передплата 2024 ВЗ

Касирка викрала з банку 300 тисяч гривень!

  • 10.04.2017, 19:23
  • 1 919

Поліцейські встановлюють, на що витратила кошти зловмисниця.

Касирка викрала з банку 300 тисяч гривень!
Касирка викрала з банку 300 тисяч гривень!

29-річна касирка одного з львівських банків викрала з фінустанови, у якій працювала, 300 тисяч грн. (!). У відділенні “кмітлива” жіночка надавала клієнтам касові та окремі розрахункові послуги, а також приймала та видавала готівку. Готувала фінансові звіти за проведеними касовими операціями. Касирка достеменно знала процедуру здійснення усіх розрахунків. Мала паролі доступу до усієї банківської системи…

Слідчим управління захисту економіки у Львівській області вдалося викрити схему розкрадання банківських коштів. Як встановили правоохоронці, маючи вільний доступ до готівкових коштів, які були у касі, фінпрацівник привласнила 300 тисяч грн. Аби приховати злочинні дії, працівниця банку внесла зміни до автоматизованої системи банку та здійснила фіктивний касовий переказ на суму викрадених коштів. “Касирка зробила псевдоплатіжку, - розповіли в обласній поліції. - І перерахувала вкрадену суму коштів на банківський рахунок. Під час допитів пояснила, що хотіла покласти цю суму на депозит, отримати дивіденди, а потім 300 тисяч грн. непомітно повернути”.

На сьогодні слідчі встановлюють, на що витратила вкрадені гроші працівниця банку. Якщо на власні потреби - уникнути покарання касирці не вдасться. Їй також доведеться повернути вкрадене і відшкодувати завдані банку збитки. Зі слів поліцейських, слідчі встановлюють, яким майном володіє горе-касирка. Розглядається питання щодо накладення арешту на її майно. Зловмисниці повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст. 191 (розкрадання у великих розмірах) КК України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Ще одна резонансна справа, яку розслідують поліцейські, трапилася в іншому львівському банку. З фінустанови викрали понад півмільйона гривень. У цій справі фігурує начальник відділення. Порушено кримінальне провадження за ч.4 ст.191 КК України. Встановлюються особи, причетні до масштабної крадіжки. Найближчим часом їм оголосять підо­зру у вчиненні злочину.

Схожі новини