Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Дітям на голову падає стеля»

  • 10.04.2017, 19:17
  • 1 432

На Буковині у селі Йорданешти батьки не пустили дітей до школи і приїхали у Чернівці пікетувати ОДА.

«Дітям на голову падає стеля»
«Дітям на голову падає стеля»

Ще кілька місяців тому у стінах школи було виявлено великі нові тріщини. Тоді зі старого корпусу, де навчається 2 клас, та з комп’ютерного класу були евакуйовані діти. Стіна могла розвалитися у будь-яку мить . А призвело до цього, мабуть, розмороження землі.

Село Йорданешти належить до Глибоцького району Чернівецької області. Місцева школа двомовна — з українською та румунською мовами навчання.

У понеділок, 10 квітня, біля входу в приміщення Чернівецької облдержадміністрації на голову ОДА чекали батьки учнів Йорданештської школи. Вони не пустили своїх дітей на навчання. Кажуть, школа і далі руйнується, і вважають перебування дітей у аварійній школі небезпечним.

Йорданештська школа, що була зведена ще у ХІХ сторіччі, руйнується буквально на очах. Батьки розповідають, що у школі потріскали стіни, в одному місці стеля впала. Їдальня не працює, діти харчуються в коридорі. Коштів добудувати новий навчальний заклад, що знаходиться поруч зі старою школою, область не має. Тож перевести учнів з аварійної споруди нікуди…

Пікетувальники вимагали від влади гарантій, що та знайде кошти на зведення нової школи, яку почали будувати шість років тому. І вона запрацює з 1 вересня. На добудову нової школи потрібно11 мільйонів гривень. Наразі батьки мають намір тримати дітей вдома до позитивної реакції влади про виділення коштів на завершення будівництва нової школи.

Схожі новини