Передплата 2024 «Добра кухня»

Ізраїль закрив кордон з Єгиптом та закликав своїх громадян покинути Синай

  • 10.04.2017, 16:01
  • 811

Міністр транспорту і розвідки Ісраель Кац заявив, що його відомство отримало інформацію про можливі теракти.

Влада Ізраїлю закрили перехід Таба на кордоні з Єгиптом і закликали своїх співгромадян покинути Синайський півострів в зв'язку з загрозою нових терактів, повідомляє в понеділок агентство The Associated Press.

За його даними, міністр транспорту і розвідки Ісраель Кац заявив, що його відомство отримало інформацію про можливі теракти. При цьому наголошується, що перехід як і раніше відкритий для тих ізраїльтян, які мають намір повернутися з Єгипту.

Синайський півострів популярний туристичний напрям у ізраїльтян: у 2017 році його вже відвідали 17 тисяч громадян Ізраїлю.

Нагадаємо, у Єгипті на три місяці ввели режим надзвичайного стану після терактів. Також президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі дав наказ привести в підвищену боєготовність війська по всій країні.

Як повідомлялося, в Єгипті в неділю, 9 квітня, сталися дві атаки на християнські храми. Внаслідок двох атак загинули щонайменше 40 людей, понад 113 отримали поранення. Так, у результаті вибуху в церкві міста Танта загинули, за різними даними, від 25 до 30 людей, понад 50 отримали поранення.

В Олександрії вибух прогримів біля входу в собор Святого Марка, жертвами стали щонайменше 11 осіб. Обидва вибухи, за даними поліції, здійснили терористи-смертники. Відповідальність за атаки взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава".

Джерело: The Associated Press

Схожі новини