Передплата 2024 «Добрий господар»

Суд заарештував майно ДТЕК Ахметова на окупованому Донбасі

  • 07.04.2017, 17:58
  • 1 218

Інформація про заарештоване вугілля буде спрямована до митних органів, щоб не допустити ввезення його в Україну через територію Росії.

Шевченківський районний суд Києва заарештував майно підприємств ДТЕК олігарха Ріната Ахметова, захоплене бойовиками "ЛНР/ДНР". Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

Згідно з документами, арешт стосується, насамперед, транспортних засобів, вугільної продукції та обладнання підприємств і означає повну заборону на відчуження і використання даного майна.

Суд постановив, що перелік арештованого рухомого майна буде внесений до державного реєстру обтяжень і баз розшуку МВС. Крім того, інформація про заарештоване вугілля буде спрямована до митних органів, щоб не допустити ввезення цього вугілля в Україну через територію Росії.

Як повідомлялося, ДТЕК 15 березня заявив про втрату контролю над усіма своїми підприємствами на окупованих територіях. ПрАТ ДТЕК «Шахта Комсомолець Донбасу», ТОВ Моспинське ВПП, ПрАТ ДТЕК «ПЕМ-Енерговугілля», ТОВ ДТЕК «Східенерго» (ВП Зуївська ТЕС), ПАТ ДТЕК «Донецькобленерго», ТОВ «Техремпоставка», ТОВ ДТЕК «Свердловантрацит», ТОВ ДТЕК «Ровенькиантрацит», ТОВ «Електроналадка», ТОВ ДТЕК «Високовольтні мережі» і ТОВ ДТЕК «Сервіс». ДТЕК направила до Національної поліції заяви про скоєння злочинів.

Як відомо, ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи СКМ Ріната Ахметова.

Джерело: Український тиждень

Схожі новини