Передплата 2024 ВЗ

Слідчого у Києві зловили на хабарі у 270 тисяч

  • 07.04.2017, 17:19
  • 1 236

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ спільно зі співробітниками ГВ БКОЗ ГУ СБУ викрито слідчого ГУ НП у Києві, який вимагав та отримав хабар у розмірі понад 270 тис грн.

Слідчого у Києві зловили на хабарі у 270 тисяч
Слідчого у Києві зловили на хабарі у 270 тисяч

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Викрито слідчого СВ Печерського управління ГУ НП у м. Києві, який, за версією слідства, вимагав та отримав від особи через посередника неправомірну вигоду в розмірі понад 270 тис грн за невжиття заходів щодо притягнення до кримінальної відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зловмисників затримано під час одержання другої частини неправомірної вигоди в розмірі 8,5 тис євро за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням) КК України. Розмір неправомірної вигоди, отриманої ними напередодні, складав 25 тис грн.

На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення та притягнення винних до кримінальної відповідальності. Також вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Як вказали у ГПУ, за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, винній особі загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Схожі новини