Передплата 2024 «Добра кухня»

Місто отримає нову музичну школу

  • 07.04.2017, 10:16
  • 1 005

Місто отримає нову музичну школу, а інвестор Ростислав Мельник – право звести триповерхівку.

Так у Львові вирішили багаторічну суперечку довкола будинку, в якому жив композитор початку ХХ сторіччя Ярослав Ярославенко. Кілька років тому інвестор придбав ділянку, на якій був споруджений будинок, виплатив компенсацію мешканцям і демонтував цю споруду. Про те, що будинок був пам’яткою культури, забудовника не повідомили.

«Зокрема було погоджено історико-містобудівне обґрунтування. Цей дозвіл було погоджено органом охорони культурної спадщини. А також було отримано погодження виконавчого комітету Львівської міськради на будівництво», − зазначила представник інвестора Катерина Шубка.

Але згодом з’явився позов від міста та рішення суду про відновлення будинку композитора. Інвестор погодився, однак отримав лише ескізний проект, без дозвільної документації, — як повідомляє Zaxid.net

«Так виглядає, що виконати рішення суду в принципі є неможливо, тому що виконавча служба не сильно уявляє, як його можна втілити в життя, тому що об’єкт був дійсно цінним як історичний об’єкт, але не носив характеру пам’ятки архітектури», − пояснив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Нещодавно місто та забудовник уклали мирову угоду.

«Прийшли до такого порозуміння, щоб збудувати за цією адресою музичну студію для дітей площею орієнтовно 400 кв. м. та передати її територіальній громаді міста Львова. У разі просто відновлення цієї споруди зазначу, що цей будинок був би приватним, оскільки це є приватна земля і приватна власність цього інвестора. Тому для громади, у такому випадку, користі не було б ніякої», − додала представник інвестора Катерина Шубка.

«Цивільний кодекс передбачає, що стягувач і боржник можуть укласти відповідну мирову угоду. Дана мирова угода підлягає затвердженню судом, який прийняв рішення», − сказав начальник управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський.

Якщо суд затвердить мирову угоду, то на цьому місці буде триповерховий житловий будинок. Але на першому поверсі − дитяча музична студія, яка носитиме ім’я композитора Ярославенка.

Схожі новини