Передплата 2024 ВЗ

Львівська міськрада вимагає від президента звільнити голову НКРЕКП через абонплату за газ

  • 06.04.2017, 20:44
  • 1 313

НКРЕКП, мотивуючи своє рішення нібито необхідністю підвищити прозорість тарифоутворення та стимулювати громадян економити газ, насправді вкотре подбала про інтереси олігархів, які фактично монополізували забезпечення населення не лише електрикою, а й газом.

Енергетика 16:54, 06 квітня 2017 21 ПРОЧИТАТИ ПІЗНІШЕ ЛМР вимагає скасувати абонплату за газ / Фото УНІАН Депутати Львівської міської ради підтримали звернення до Президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо скасування абонплати за підключення до системи газопостачання.

Ухвалення документа ініціював голова фракції УКРОП у міській раді Ігор Телішевський. За звернення проголосували 49 депутатів. У документі, зокрема, зазначається, що НКРЕКП, мотивуючи своє рішення нібито необхідністю підвищити прозорість тарифоутворення та стимулювати громадян економити газ, насправді вкотре подбала про інтереси олігархів, які фактично монополізували забезпечення населення не лише електрикою, а й газом.

«Дозволивши Рінату Ахметову заробити на вугільній формулі «Роттердам+», через яку українці переплатили близько 10 млрд грн за електроенергію, нині влада взялася примножувати статки арештованого у Відні Дмитра Фірташа. Саме він контролює більшість газорозподільних підприємств — облгазів.

Їхня загальна виручка цього року завдяки запровадженню абонплати має зрости до 24,15 мільярда гривень», — йдеться у тексті. «Найбільше обурює те, що ці «схеми» Нацкомісії — абсолютно безкарні та, імовірно, санкціоновані згори. Недарма ротацію її складу, призначеного указом глави держави, та заміну очільника — президентського ставленика Дмитра Вовка — всіляко затягують, порушуючи строки, відведені законодавством, та ігноруючи вимоги європейських партнерів», — зазначає укропівець Ігор Телішевський. Депутати Львівської міської ради вважають такі дії НКРЕКП і влади шкідницькими.

Вимагають скасувати відповідні постанови Нацкомісії, якими запроваджується абонентська плата за газ із 1 квітня, і наполягають на проведенні невідкладної ротації складу регулятора та звільненні Дмитра Вовка — голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Схожі новини