Передплата 2024 ВЗ

Звільнено "екс-беркутівця", який підозрювався у вбивствах майданівців

  • 06.04.2017, 18:57
  • 1 114

Гончаренка зобов'язали з'являтися при першій потребі до обрання запобіжного заходу.

Печерський суд Києва звільнив з-піж варти екс-«беркутівця» Віталія Гончаренка, підозрюваного у вбивстві трьох людей 18 лютого 2014 року під час Євромайдану. Про це в Facebook повідомила волонтерка Ольга Олександрівська.

«Постанова: Гончаренка звільнити з-під варти. Зобов'язали з'являтися при першій потребі до обрання запобіжного заходу. Беркут в залі аплодує стоячи», - написала Олександрівська.

Нагадаємо, Гончаренка разом з ще трьома екс-бійцями «Беркуту» затримали в червні 2016 року в Харкові. Усі четверо на момент затримання працювали у поліції. Двох із них — Олександра Бєлова та Віталія Гончаренка — звинувачують у вбивстві трьох майданівців 18 лютого 2014 у Кріпосному провулку, ще двох — в тому, що вони скинули з колонади на Вулиці Грушевського 20 січня 2014 двох мітингувальників. Тоді під вартою опинився лише Віталій Гончаренко.

24 листопада 2016 року Гончаренка залишили під вартою. Тоді Харківська поліція надала лист-клопотання про взяття на поруки, проте суд відмовив у цьому, — повідомляє Український тиждень.

4 лютого Печерський суд Києва змінив запобіжний захід колишньому харківському «беркутівцю» Віталію Гончаренку з утримування під вартою на домашній арешт.

10 березня Печерський суд Києва змінив запобіжний захід із домашнього арешту на тримання під вартою строком на 60 діб.

Схожі новини