Передплата 2024 «Добра кухня»

Клімкін: "Україна в Мінську буде наполягати на припиненні вогню"

  • 06.04.2017, 13:49
  • 827

Глава МЗС назвав три ключові питання, які обговорюватимуть на зустрічі в Мінську: припинення вогню, звільнення заручників і дорожня карта.

Сьогодні на зустрічі представників нормандської четвірки сьогодні в Мінську Україна буде наполягати на припиненні вогню, звільненні заручників і концепції дорожньої карти виконання мінських угод. Про це сьогодні перед Київським форумом безпеки журналістам повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає кореспондент LIGA.net.

За його словами, зустріч відбудеться на рівні дипломатичних радників. Домовленість про цю зустріч була досягнута під час переговорів президента Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом.

"Основна тема розмови - це можливість натиснути на Росію і досягти того, щоб вона виконувала основні моменти, пов'язані з припиненням вогню. Як мінімум, ключові моменти, тому що ми, звичайно, не віримо, що вона виконає всі", - зазначив Клімкін.

За його словами, другою темою переговорів будуть кроки щодо звільнення звільнення заручників.

"Ну і, звичайно, концепція дорожньої карти. Як ви знаєте, в цьому, на жаль, відсутній будь-який прогрес, оскільки логіка Росії суперечить нашій спільній позиції з нашими німецькими та французькими друзями. Вона фундаментально їй суперечить. Тому результат будемо знати в наприкінці дня. І в залежності від цього приймати рішення про подальші кроки", - зазначив він.

Клімкін підтвердив, що Україну на сьогоднішній зустрічі представлятиме заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

"Ми робимо спробу за спробою для припинення вогню. Ще одна спроба розпочалася 1 квітня, але ви подивіться, що реально відбувається. Треба знову робити тест російської позиції", - додав він.

Схожі новини