Передплата 2024 «Добрий господар»

МВФ поставив Україні жорсткий дедлайн для запровадження пенсійної реформи

  • 05.04.2017, 08:58
  • 1 404

Міжнародний валютний фонд вимагає, щоб Верховна Рада України ухвалила пенсійну реформу вже до травня 2017-го.

Про це йдеться в тексті меморандуму з Міжнародним валютним фондом, опублікованому на сайті установи у вівторок, 4 квітня.

У документі йдеться, що пенсійна реформа в Україні має бути прийнята до кінця травня 2017 року, а вступити в силу вона повинна вже з 1 січня 2018 року.

Реформа повинна включати в себе новий перелік варіантів виходу на пенсію з більш широким діапазоном пенсійного віку в порівнянні з нині існуючим. Таким чином, залежно від загального трудового стажу, українці зможуть вибирати термін та умови виходу на пенсію.

Також реформа передбачатиме введення додаткових пенсійних виплат для стимулювання більш тривалої зайнятості громадян та більш пізнього виходу на пенсію.

Згідно з меморандумом, реформа повинна сприяти економії не менше 3% ВВП у довгостроковому плані, зокрема, й за рахунок збільшення фактичних років служби (трудового стажу) при виході на пенсію.

МВФ також пропонує, щоб середній ефективний вік виходу на пенсію в Україні становив 58,5 років для чоловіків і 55,9 року для жінок. Що цікаво, у ЄС цей вік становить в середньому 63,5 року і 62,5 для чоловіків та жінок відповідно.

Джерело: 24 канал

Схожі новини