Передплата 2024 «Добра кухня»

Російські спецслужби намагалися завербувати заробітчанина з Луганщини

  • 04.04.2017, 14:03
  • 1 105

Чоловік отримав завдання зібрати дані про розташування бойових позицій, кількість особового складу, озброєння та військової техніки підрозділів ЗСУ.

Спецслужби Російської Федерації намагалися завербувати мешканця Луганської області та примусити до співпраці на шкоду інтересам національної безпеки України. Про це повідомили у прес-службі СБУ у вівторок, 4 квітня.

"Правоохоронці встановили, що українець потрапив у поле зору російських спецорганів наприкінці 2016 року під час нелегального перебування в Росії. Чоловік неофіційно працевлаштувався на одному з підприємств, що було використано для тиску на нього та примусу до співробітництва на шкоду інтересам національної безпеки нашої держави", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що представник російської спецслужби доручив заробітчанину оперативне завдання, згідно з яким чоловік мав повернутися в Україну та зібрати дані про географічне розташування бойових позицій, кількість особового складу, озброєння та військової техніки підрозділів Збройних Сил України у районі Лисичанська. Після виконання завдання він мав прибути до РФ та передати інформацію російським спецслужбам. Під час поїздки в Україну чоловік також отримав завдання організувати збір та передачу необхідної росіянам інформації через своїх родичів, які мешкають на Луганщині.

"За роботу на російські спецслужби співробітник ФСБ гарантував чоловіку сприяння в оформленні документів для легального працевлаштування в Росії. Однак після повернення в Україну чоловік відразу звернувся до Служби безпеки України та розповів про обставини вербування російськими спецслужбами. Через добровільне повідомлення про контакти з спецслужбами РФ, згідно із законодавством, заробітчанина звільнено від кримінальної відповідальності", - додали у відомстві.

Раніше працівники Служби безпеки України задокументували чергові факти використання бойовиками зброї російського виробництва.

Схожі новини