Передплата 2024 «Добрий господар»

Українське телебачення розпочало мовлення на окупованій території Донеччини

  • 04.04.2017, 11:41
  • 740

Донецький обласний телеканал доступний по обидві сторони лінії розмежування.

Українське телебачення відтепер зможуть дивитися мешканці окупованих територій, телеканал "До ТеБе" з 3 квітня розпочав мовити по обидві сторони лінії розмежування. Про це повідомив заступник генерального директора Національної суспільної телерадіокомпанії України.

"Війна розділила українців по-живому: люди опинилися по різні сторони лінії розмежування. До сьогоднішнього дня ті, хто опинилися на окупованих територіях, знали, що відбувається у цьому розірваному навпіл регіоні, лише від російських телеканалів, які нашпиговані пропагандою", - сказав він.

Виконувача обов'язки голови правління НСТУ Ганна Бичок додала, що у найближчих планах ліцензування і Луганської філії.

Унаслідок реформи суспільного телерадіомовлення всі ОДТРК були приєднані до НТКУ (з 19 січня 2017 року — НСТУ) і входять до загальної системи суспільного телебачення. Донині Донецька та Луганська філії мовили у цифровій мережі на тимчасових дозволах виключно на території, підконтрольній Україні. Відповідно, мешканці, які проживають на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, раніше не мали можливості дивитися своє регіональне телебачення.

Джерело: Український тиждень

Схожі новини