Передплата 2024 «Добра кухня»

У Мінохоронздоров'я затвердили ліки, вартість яких підлягає відшкодуванню

  • 04.04.2017, 10:38
  • 1 641

Реєстр містить 157 торгових найменувань препаратів.

У Міністерстві охорони здоров'я України затвердили реєстр препаратів для лікування серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми і цукрового діабету ІІ типу, вартість яких підлягає відшкодуванню. Відповідний наказ МОЗ №360 від 3 квітня 2017 року, а також реєстр лікарських засобів оприлюднили на сайті відомства, передає УТ.

Як відзначила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook у понеділок, 3 квітня, до програми долучилися 35 виробників: 18 - країни Євросоюзу, 15 - України, 1 - Ізраїлю, 1 - Індії.

За її словами, найбільше ліків-учасників по препаратах для лікування серцево-судинних захворювань у міжнародних непатентованих назвах (МНН) “Амлодипін” та “Бісопролол”. Загалом реєстр містить 157 торгових найменувань препаратів - учасників програми (усього на українському ринку по цих МНН приблизно 360 торгових найменувань).

Реєстр містить такі дані по препаратах, як МНН, торгова назва лікарського засобу, форма випуску, дозування, кількість одиниць лікарського засобу в упаковці, код анатомо-терапевтично-хімічної класифікації (АТС), назва виробника/країна, номер реєстраційного посвідчення на ліки, дата закінчення його терміну дії, оптово-відпускна ціна за упаковку, роздрібна ціна, добове дозування, рекомендована Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ), розмір відшкодування вартості добової дози препарату, розмір відшкодування вартості за упаковку, а також сума доплати за неї.

Схожі новини