Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Мінфіні назвали терміни отримання наступних траншів кредиту МВФ

  • 04.04.2017, 10:02
  • 952

За словами міністра фінансів, п’ятий може надійти вже в травні.

Україна після рішення Міжнародного валютного фонду про виділення четвертого траншу кредиту планує до кінця 2017 отримати ще три транші, в тому числі п’ятий може надійти вже в травні. Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"На цей рік планувалося чотири транші, і ми плануємо ці чотири транші отримати. Наступний може бути в травні місяці", - сказав він. Міністр уточнив, що всі кошти четвертого траншу надійдуть в резерви Національного банку.

Данилюк підкреслив, що Україна вперше в історії дійшла до третього перегляду програми і отримує четвертий транш, що підтверджує здатність української влади виконувати взяті на себе зобов'язання і характеризує рівень співпраці з МВФ. Він уточнив, що деяка затримка з засіданням ради директорів по Україні, яке спочатку було призначене на 20 березня, була пов'язана з уточненням макропрогнозу в зв'язку з блокадою ОРДіЛО та її впливом на бюджет. За словами глави Мінфіну, блокада сповільнить зростання ВВП в поточному році на 1 процентний пункт, проте поліпшення зовнішньої кон'юнктури частково компенсує цей негативний вплив.

Коментуючи заяву МВФ про необхідність підвищення ефективного пенсійного віку, Данилюк зазначив, що мова йде про підвищення справедливості пенсійної системи.

"Ми встановлюємо правильний параметр - стаж. Без цього ми не можемо підняти рівень пенсій для українців і гарантувати їх через 3-4 роки", - наголосив глава Мінфіну.

Схожі новини