Передплата 2024 «Добра кухня»

Головні лікарі Львова просять президента та уряд допомогти з вивезенням сміття

  • 03.04.2017, 20:10
  • 1 824

оловні лікарі 15 комунальних медичних закладів Львова підписали колективне звернення до голови ЛОДА, уряду та президента з проханням допомогти з вивозом сміття з міста. Ситуація з вивозом сміття з міста є критичною, а при підвищенні температури повітря до 15 градусів у місті можуть поширюватись інфекційні захворювання.

Як розповів ZAXID.NET головний лікар міської комунальної дитячої лікарні, що на вул. Пилипа Орлика, Дмитро Квіт, таке рішення лікарі прийняли під час наради в управлінні охорони здоров’я Львівської міськради.

«Минулого тижня в управлінні була нарада, де піднімали проблему, що з медичних закладів перестали вивозити сміття. Лікарня, на мою думку, це останнє місце звідки б мали не вивозити сміття. Ми вирішили звернутись до усіх гілок виконавчої влади, щоб вирішити питання з вивозом сміття зі Львова», - сказав він.

За словами головної лікарки 2-ї міської поліклініки Тетяни Токарєвої, ініціаторами звернення були медики, які обурені тим, що сміття з міста не вивозять через тиск та блокаду. Звернення підписали усі головні лікарі комунальних закладів, які були присутні на нараді. Водночас керівницттво обласних закладів охорони здоров'я каже, що не чули про таку ініціативу, однак рішення медиків підтримує.

«Мабуть, це ініціатива медиків Львова. Ми належимо до комунальної власності Львівської облради і проблем з вивозом сміття не маємо. Однак, проблема з вивозом сміття справді є і медики не дарма її піднімають. З підняттям температури повітря сміття у переповнених контейнерах почне гнити і може бути створена небезпека щодо появи гострих кишкових інфекцій», - розповів ZAXID.NET головний лікар Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко.

За його словами, така небезпека можлива якщо температура повітря підніметься до 10-15 градусів. За даними Укргідрометцентру у Львові уже третій день температура повітря перевищує 15 градусів тепла. Нагадаємо, що 43% сміттєвих контейнерів у Львові є переповнені.

Схожі новини