Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ФБР: "Екс-регіонал Єфремов вивів за кордон мільйони доларів"

  • 03.04.2017, 19:58
  • 1 347

Політик через "Укркомункбанк" «здійснював перерахування значних сум грошових коштів, які вимірюються у мільйонах доларів США» на підконтрольні йому ж компанії за кордоном.

Екс-регіонал Олександр Єфремов під час роботи на посаді глави Луганської обласної державної адміністрації вивів на рахунки своїх іноземних компаній мільйони доларів. Про це йдеться у тексті ухвали Печерського райсуду Києва.

Зазначається, що дані ГПУ отримала від Федерального бюро розслідувань США.

Згідно з отриманими даними, Єфремов через «Укркомункбанк» «здійснював перерахування значних сум грошових коштів, які вимірюються у мільйонах доларів США» на підконтрольні йому ж компанії за кордоном.

Також детективи встановили, що формальним власником «Укркомункбанку» був заступник Єфремова, коли той був головою ОДА.

«Відповідно до постанови правління Національного банку України від 12.05.2014 № 274/БТ Національний банк України, розглянувши звернення ПАТ «Укркомунбанк» щодо стабілізаційного кредиту для підтримки ліквідності, постановив надати ПАТ «Укркомунбанк» стабілізаційний кредит в сумі 34 млн грн», — нагадується в ухвалі суду.

Суд частково задовольнив клопотання про доступ до документів Єфремова в НБУ — дозволивши зробити копії, а не забирати оригінали.

Клопотання стосувалось розслідування у справі про розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах службовими особами ТОВ «Індекспром», ТОВ «ДС-8», ПП «Портекс», ПП «КОНСЕНТ», ТОВ «Торговий дім Краснолуцький машинобудівний завод» та ДП «Луганськвугілля», протягом 2011-2013 років в інтересах Єфремова.

Джерело: Український тиждень

Схожі новини