Передплата 2024 ВЗ

В Одесі поліція відкрила провадження через блокування відділень російських банків

  • 03.04.2017, 19:03
  • 1 014

Наразі частина відділень уже відновили свою роботу.

В Одесі поліція відкрила провадження через блокування відділень російських банків
В Одесі поліція відкрила провадження через блокування відділень російських банків

У понеділок, 3 квітня, в Одесі активісти «Автомайдану» здійснили короткочасні акції блокування шести відділень банків із російським капіталом. Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області.

«За даними фактами розпочато провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України і складений протокол за ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення у відношенні учасників подій», - розповіли в поліції.

Як повідомляють ЗМІ, активісти забризкали червоною фарбою стіни будівель, розклеїли листівки "Увага! Це банк країни-агресора. Він фінансує окупантів, тому не буде працювати в українській Одесі", а також залишили своєрідні барикади з мішків з піском.

"В Одесі функціонують майже два десятки відділень банків з російським капіталом, ми маємо намір провести у найближчі години подібні акції принаймні біля половини офісів цих фінансових установ", - заявив журналістам ініціатор акцій блокування Євген Рєзвушкін.

Варто зазначити, що при вході до відділення «Сбєрбанка» на вулиці Жуковського автомайданівці не лише розклеїли аналогічні листівки, а й виставили мішки з піском та манекена у військовій формі, автомобільну шину і пляшку із легкозаймистою сумішшю.

А на проспекті Тараса Шевченка спроби охоронців відділення банку протидіяти учасникам акції вилились у коротку штовханину, під час якої один з охоронців зазнав травмування.

Наразі в поліції повідомили, що частина відділень банків уже відновили свою роботу. Проводиться додаткова перевірка.

Схожі новини