Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Стали відомі імена затриманих у Білорусі українських проповідників

  • 03.04.2017, 17:27
  • 900

Церковників арештували за звинуваченням, що вони нібито лаялися матом.

У Мінському ізоляторі перебувають троє українських проповідників-протестантів - Ашот Саркісян, Леонід Номерчук, Владислав Єрмолов з місії «Блага вість», повідомив юрист Мінської протестантської церкви Сяргєй Луканін у соціальній мережі в неділю, 2 квітня.

«22 березня в Мінську були затримані християнські проповідники з України Ашот Саркісян, Леонід Номерчук, Владислав Єрмолов з місії «Блага вість». Вони збиралися провести в Мінську біблійні семінари за участю південнокорейського проповідника, проте були затримані і засуджені на 15 діб за безпідставним звинуваченням нібито за те, що лаялися матом. Вони надіслали лист в українське посольство, але ніякої реакції не було (не впевнені, що лист дійшов)», — пише Луканін.

Окрім того, Луканін повідомив, що троє українських громадян-протестантів домовилися орендувати на 21 — 24 березня конференц-зал в одному з готелів, але заплатити не встигли. Вони планували провести там кілька лекцій на тему «Теологічні семінари про порятунок. Феномен народження згори», в яких мав узяти участь проповідник з Південної Кореї Кім Джон Шу. Його Луканін теж знайти не може.

За інформацією, українські громадяни повинні бути звільнені в середу вранці, 5 квітня.

За даними ЗМІ, в українському посольстві вже знають про трьох українських проповідників, наразі ними опікується консул.

Джерело: Український тиждень

Схожі новини