Передплата 2024 «Добрий господар»

Трамп підписав два укази щодо посилення позицій США в зовнішній торгівлі

  • 01.04.2017, 14:12
  • 1 001

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю затвердив два укази, які зобов'язують міністерство торгівлі переглянути двосторонні угоди, що мають торговий дефіцит, а також посилюють політику антидемпінгових зборів у Сполучених Штатах.

Він заявив, що це має зберегти робочі місця та повернути виробництво в США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Тисячі фабрик були вкрадені у нашої країни, але ці безмовні американці тепер мають право голосу в Білому домі. Під час моєї адміністрації крадіжка американського процвітання завершиться", - зазначив Трамп під час прямого включення з Овального кабінету.

Відповідно до першого указу, за 90 днів міністерство торгівлі має підготувати доповідь для Білого дому щодо причин дефіциту в торговому балансі з кожною такою країною, а також, як висловився президент, щодо "всіх порушень торговельних правил". Після цього, за його словами, будуть вжиті необхідні законні дії для того, щоб "покінчити зі зловживаннями".

Другий указ спрямований на розв'язання "давніх проблем" зі збором антидемпінгових та компенсаційних зборів, які застосовуються проти іноземних кампаній, що продають свою продукцію дешевше, ніж у власній країні, чим спричиняють збитки для виробника в країні-імпортері.

Обидва розпорядження президента США спрямовані на захист конкурентоспроможності власної продукції та скорочення розриву між дешевим імпортом і американськими промисловими товарами. У цьому зв'язку, під час промови Трамп підкреслив, зробив ці кроки на виконання власних обіцянок під час його виборчої кампанії.

Схожі новини