Передплата 2024 «Добрий господар»

Стали відомі імена переможців нагороди «Герої спортивного року-2016» України

  • 01.04.2017, 13:32
  • 1 126

Національний Олімпійський комітет на урочистій церемонії оприлюднив найкращих спортсменів року.

Національний Олімпійський комітет України на урочистій церемонії у п'ятницю, 31 березня, оприлюднив імена переможців нагороди «Герої спортивного року-2016», повідомили у прес-службі НОК України.

Зазначається, що переможцем у номінації «Найкращий спортсмен року» став Олег ВЕРНЯЄВ — чемпіон та срібний призер Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро зі спортивної гімнастики (вправи на брусах, багатоборство), чемпіон та срібний призер чемпіонату Європи (опорний стрибок, вправи на брусах).

Найкращою спортсменкою року обрали Ольгу ХАРЛАН, яка є срібною призеркою Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро з фехтування на шаблях в командній першості, бронзова призерка в індивідуальній першості, бронзова призерка чемпіонату Європи в індивідуальній та командній першостях.

У номінації «Найкращий тренер року» переміг В'ячеслав СОРОКІН — особистий тренер Юрія Чебана — дворазового Олімпійського чемпіона з веслування на каное.

Рішення Української Академії спорту визнано, що найкращою командою року (збірна) є жіноча збірна України з фехтування на шаблях у складі Ольги ХАРЛАН, Олени КРАВАЦЬКОЇ, Аліни КОМАЩУК, Олени ВОРОНІНОЇ — срібні призерки Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, бронзові призерки чемпіонату Європи.

У номінації «Сильні духом (паралімпійські види спорту)» перемогу здобув Максим КРИПАК — володар 5 золотих та 3 срібних медалей Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро з плавання (ураження опорно-рухового апарату).

У номінації «Разом з олімпійцями (неолімпійські види спорту)» спортивний оскар отримала Анна МУЗИЧУК — чемпіонка Всесвітньої шахової Олімпіади в індивідуальній першості, бронзова призерка Всесвітньої шахової Олімпіади в командній першості. Чемпіонка світу зі швидких шахів, чемпіонка світу з бліцу.

Олімпійською надією України стала Христина ДМИТРЕНКО — чемпіонка ІІ зимових Юнацьких Олімпійських ігор в Ліллехаммері з біатлону (гонка переслідування).

У номінації «Спортивна слава України» нагороду отримали Андрій ХІМІЧ — чемпіон Ігор ХVIII Олімпіади 1968 року в Токіо (каное-двійка) з веслування на каное, срібний призер чемпіонату світу (1966 рік) та Лариса КАРЛОВА — чемпіонка Ігор ХXІ Олімпіади 1976 року в Монреалі з гандболу, чемпіонка Ігор ХXІІ Олімпіади 1980 року в Москві, бронзова призерка Ігор ХХIV Олімпіади 1988 в Сеулі, дворазова чемпіонка світу (1982, 1986), срібна призерка чемпіонату світу (1978).

За відданість спорту нагороду отримав Еммануїл ГАНЄВ — засновник Музею футболу і Клубу вболівальників футболу в Одесі;

«Найкращими спортсменами-2016» рішенням народного вибору переможцями стали Юрій ЧЕБАН — чемпіон Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро з веслування на каное (200м) та Ганна РІЗАТДІНОВА — бронзова призерка Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, бронзова призерка чемпіонату Європи з художньої гімнастики.

Схожі новини