Передплата 2024 «Добрий господар»

На честь Олекси Тихого утворять 50-кілометровий проспект через кілька міст Донеччини

  • 01.04.2017, 13:09
  • 894

На честь українського дисидента Олекси Тихого перейменовують ряд вулиць у ряді міст Донеччини, формуючи таким чином найдовший в Україні проспект, який пройде через кілька населених пунктів.

Про це у п'ятницю на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«Проспект Олекси Тихого на Донеччині майже сформований. Залишилось ще трошки. Спільними зусиллями громади — дотиснемо! Вчора сесія Костянтинівської міської ради перейменувала вулицю Правобережну (колишня Леніна) на проспект Олекси Тихого. Навіть фракція комуністів проголосувала за перейменування! Залишилось перейменувати ще три ділянки: у Краматорську — вул.Танкістів і у Слов’янську — вул. Криворізьку та Сучасну. Працюємо над цим», - написав очільник області.

Він зазначив, що після завершення перейменування в області будуть формувати наскрізну нумерацію будинків, і «це буде найдовший проспект в Україні: його протяжність буде майже 50 км».

Олекса Тихий - український дисидент, правозахисник, педагог, мовознавець, член-засновник Української Гельсінської групи. Виступав на захист української мови. Народився 27 січня 1927 року на хуторі Їжівка (Краматорівський район, Артемівська округа) на Донеччині. Помер 5 травня 1984 року в ув'язненні — у тюремній лікарні міста Пермь у Росії.

Схожі новини