Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Львівтеплоенерго» оскаржить результати ревізії держаудиторів про порушення на ₴6,8 млн у суді

  • 31.03.2017, 19:43
  • 884

«Львівтеплоенерго» не погоджується з результатами ревізії його фінансово-господарської діяльності за 2014-2016 роки, проведеної Західним офісом Держаудитслужби, і має намір оскаржити їх у суді. Про це повідомили у прес-службі підприємства.

«Було складено акт порушень за період з 2014 до 2016 роки. ЛМКП «Львівтеплоенерго» не погодилося із актом ревізії і надало заперечення, які були відхилені Держаудитслужбою. Тому ЛМКП «Львівтеплоенерго» буде оскаржувати в судовому порядку результати ревізії», — заявили у «Львівтеплоенерго».

У Західному офісі Держаудитслужби повідомили, що встановили фінансові порушення на підприємстві, що призвели до втрат 6,8 млн грн, у тому числі незаконні видатки на 5,1 млн грн та недоотримання фінансових ресурсів — 1,7 млн грн,- повідомляє Zaxid.net

Зокрема, аудитори встановили, що підприємство завищувало свої потреби у бюджетних коштах і зайво отримало з бюджету понад 3,9 млн грн.

Крім того, аудитори заявили про фінансові порушення, що призвели до втрат коштів. Зокрема п’ятьом керівним працівникам підприємства були видані позики на 624 тис. грн. За кошти підприємства у помешканнях сторонніх осіб встановлено індивідуальне опалення вартістю 204,2 тис. грн.

Також аудитори виявили завищення обсягу і вартості робіт з реконструкції тепломереж і котелень на 243,2 тис. грн.

Підприємство не перерахувало до міського бюджету 701,9 тис. грн з надходжень від оренди нерухомості.

Ще аудитори виявили списану в січні 2015 року дебіторську заборгованість за послуги з теплопостачання на 271,4 тис. грн доходів, за оскарженням якої підприємство не зверталося до суду.

Також «Львівтеплонерго» закидають, що у жовтні 2016 року підприємство зарахувало на загальний рахунок 715 тис. грн, які мало б зачислити у розрахунок із НАК «Нафтогаз України».

«Матеріали ревізії передано управлінню захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Нацполіції України», — зазначено у повідомленні аудиторів.

Схожі новини