Передплата 2024 «Добрий господар»

Поліція з’ясувала, хто був ініціатором масової бійки на Левандівці

  • 31.03.2017, 16:50
  • 3 417

У поліції вже з'ясували, хто був ініціатором бійок на Левандівці. За словами начальника управління Нацполіції Львівщини Валерія Середи, поліцейські вже опитали людей і навіть з’ясували, хто ж збирав учасників на масову бійку. Проте поки що не розголошує подробиць.

Масова бійка сталася цього понеділка, 27 березня, у Львові на Левандівці під гуртожитком училища залізничного транспорту. В мережі з'явилося відео. Як з'ясували правоохоронці, такі бійки відбувалися раніше,- повідомляє Zaxid.net

Після цього в самому училищі та трьох левандівських школах вирішили провести профілактичні бесіди з учнями. Священик та воїни АТО розповіли підліткам, чому погано вирішувати конфлікти кулаками.

«Загинути від поножовщини — це не є гідно. Є моменти інші, де можна віддати своє життя, захищаючи наприклад свою країну. Інший момент також дотичний — це момент економічний. Район бандитський, якщо його діти чинять так — ми втрачаєм на всьому. Навіть на тому самому продажі квартир. Тобто їхні батьки, наприклад, вже не продадуть квартири за ту ціну, за яку вони її купили», — пояснив отець Ярослав Гевак, настоятель храму Вознесіння.

Про побоїще під гуртожитком старшокласники кажуть, що чули, як одні хлопці збирали грошову данині з інших. Але самі би так не вчиняли.

«Зараз для мене бійка — це неприємна така ситуація. Це неприйнятно. Конфлікт ліпше вирішувати словами, щоби не треба було нічого такого робити», — переконували учні 9 класу Маркіян і Дмитро.

Із тим, що Левандівку дехто називає бандитською — школярі теж не погоджуються.

«Для мене це був шок, це страшно. Тому що за нас воїни АТО воюють. А тут люди так вчиняють, вони б’ються — це неправильно. Ну ніби образливо якось, що люди з інших районів, з інших міст можуть подумати справді, що в нас такий бандитський район»,а — вважають дев’ятикласниці Аня і Ліза.

Поміж тим комендант гуртожитку училища конфлікт між місцевими хлопцями та учнями училища підтвердила.

«Левандівські завжди тут з’ясовують стосунки, бо то їхня буцімто територія, а діти чужі приїхали», — розповіла комендант.

Самі ж вихованці училища на камеру говорити бояться, бо кажуть, що їм за це можуть помститись. Однак, підтверджують — проблеми з левандівськими хлопцями є. Конфліктують з учнями старші за них місцеві хлопці — розповідають в училищі.

«Вони і дівчат кличуть, кличуть хлопців і починають там спілкування. Там ніби — хі-хі-ха-ха. Ну ви ж здалека проходите, не чуєте, про що вони говорять. А вони вимагають 20-30 грн», — розповів заступник директора училища залізничного транспорту Володимир Шишка.

За його словами, найчастіше вихованців училища зачіпають у вихідні, коли ті повертаються з дому з пакунками і грошима.

«От остання фраза, що мене найбільше вразила — це «ми будемо виховувати биків». Це вони мають на увазі, що наші діти — бики і їх треба виховувати. Бо вони на їхній території. Бо на Левандівці місцеві себе героями вважають», — обурюється Володимир Шишка.

Кажуть, після понеділкової бійки місцеві нібито знову «набили стрілку» учням ПТУ. Тому в училищі переконані: може статися біда. А от, чи захистить їх поліція, не знають.

«Зараз ми усуваємо наслідки, ми вживаємо заходів по захисту цих дітей, але в мене питання: де були ці керівники весь цей час? Чому жодного повідомлення, жодного звернення від керівників навчального закладу не було в органи поліції? Мало того, коли працівники поліції з керівництвом спілкувалися в гуртожитку, ніхто офіційного звернення не зробив. Звісно, ми допоможемо, це наш обов’язок і ми будемо захищати дітей», — зазначив начальник управління Нацполіції Львівщини Валерій Середа.

Схожі новини