Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дніпровський меткомбінат зупинився через припинення поставок коксу з окупованого Донбасу

  • 31.03.2017, 18:40
  • 941

Підприємство безпосередньо залежить від продукції ПАТ "Алчевський металургійний комбінат" та ПАТ "Алчевський коксохімічний завод".

У місті Кам'янське повністю зупинив роботу Дніпровський металургійний комбінат. Причиною стала відсутність поставок коксу з окупованого Алчевська. Про це йдеться на сайті публічного акціонерного товариства "ДМК".

"Припинення постачань коксу і значний дефіцит оборотних коштів призвели до зупинки основних агрегатів і обладнання комбінату. У зв'язку із складною фінансово-економічною ситуацією генеральний директор ПАТ "ДМК" В'ячеслав Мосьпан підписав 30 березня наказ, згідно з яким на комбінаті вводиться "гаряча" консервація технологічного обладнання", - пояснили на підприємстві.

Згідно з повідомленням, на період вимушеного простою оплата праці працівників зберігається у розмірі 100% тарифної ставки (окладу), але нарахування усіх видів премій призупинено, як і інші види доплат і надбавок.

Також повідомляється, що 28 березня відбулася зустріч генерального директора Мосьпана з представниками усіх структурних підрозділів комбінату.

ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат" входить до корпорації "Індустріальний Союз Донбасу". За інформацією "ІСД", штат працівників меткомбінату - 15 тис. осіб. Спеціалізується на виробництві прокату, а також трубної заготівлі для нафтогазового сортаменту. ПАТ "ДМК" є єдиним в Україні підприємством з виробництву шпунтових паль, що використовуються у будівництві і гідротехнічних спорудах, контактних рейок для метрополітену, смуги для електролізерів, що використовуються на алюмінієвих заводах. Комбінат також єдиний у світі виробник катаної осьової профільної заготівлі для залізничного транспорту, що реалізується в основному на Північно-американському ринку.

15 лютого Кабінет міністрів України ввів надзвичайний стан в сфері енергетики. Причиною стало блокування поставок вугілля з непідконтрольних територій Донбасу. 16 березня Кабінет Міністрів ще на місяць продовжив дію надзвичайного стану (надзвичайних заходів) на ринку електричної енергії.

Джерело: Український тиждень

Схожі новини