Передплата 2024 «Добра кухня»

САП визнала, що припустилась помилки у справі проти Фірташа

  • 30.03.2017, 14:17
  • 1 126

Спеціалізована антикорупційна прокуратура зізналася, що недостатньо інформувала суспільство про хід справи щодо повернення ЗТМК від людей Дмитра Фірташа державі.

Про це прес-служба САП написала у Facebook.

"Єдина наша можлива помилка — це недостатня комунікація назовні процесуальних дій САП. Ми вже її помітили та активно виправляємо", - сказали там.

Нагадаємо, що зараз антикорупційна прокуратура намагається в судах вивести Запорізький титано-магнієвий комбінат з-під управління менеджерів олігарха Дмитра Фірташа і повернути під повне керівництво держави.

Аби поліпшити ситуацію, прокуратура обіцяє запровадити онлайн-реєстр кримінальних проваджень САП у судах і почати регулярні зустрічі із представниками медіа та громадськими активістами.

У САП також наголосили, що протидіють планам керівника та інвестора ЗТМК унеможливити повернення підприємства в повне державне управління.

"Повернення Запорізького титано-магнієвого комбінату у сферу управління держави з кожним днем отримує все більш чіткі риси. Прокурори САП зуміли зібрати необхідні докази та з кожним разом здобувають усе нові та нові перемоги у судових процесах", - кажуть прокурори.

Вони навели приклад - 28 березня Донецький апеляційний господарський суд задовольнив скаргу САП і повернув на новий розгляд справу по розірванню договору заснування ТОВ "ЗТМК".

"Це рішення фактично означає, що справу буде призначено до розгляду по суті в Господарському суді Запорізької області. Що збільшує шанси прокурорів САП, як на доведення факту невиконання інвестором своїх зобов’язань, так і на остаточну перемогу в підсумку", - підкреслюють чиновники-антикорупціонери.

Джерело: УП

Схожі новини