Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Організатори "Євробачення" прокоментували інформацію про відсторонення України від конкурсу

  • 30.03.2017, 08:33
  • 1 867

У ЄМС зазначили, що не можуть відповідати за деякі судження газети.

На сайті швейцарської бульварної газети Blick ввечері 28 березня була опублікована стаття з посиланням на слова генерального директора Європейської мовної спілки (ЄМС), що володіє правами на конкурс "Євробачення", з якої випливало, що організатори конкурсу готові застосувати до Києва санкції. Про це повідомляє DW.

Інгрід Дельтенре розкритикувала рішення України заборонити в'їзд російській учасниці конкурсу Юлії Самойлової. "Поведінка України є абсолютно неприйнятно, - цитує її слова швейцарське видання. - Я глибоко шкодую про те, що Євробачення використовують для політичних ігор. Євробачення має приносити радість і об'єднувати мільйони людей, а не налаштовувати їх один проти одного".

І далі, використовуючи вже непряму мову, стверджується, що, якщо ситуація не зміниться в найближчі тижні, то щодо України будуть застосовані санкції - тимчасове відсторонення від "Євробачення".

У ЄМС в середу, 28 березня, підтвердили вищенаведені цитати Інгрід Дельтенре. Однак зазначили, що не можуть відповідати за інші судження газети, зокрема, за інформацію про те, що EМС вже розглядає можливість санкцій проти України - аж до виключення її з учасників "Євробачення".

"Ми напружено працюємо над тим, щоб всі 43 учасники Євробачення змогли виступити на конкурсі цього року", - повідомили в Європейській мовній спілці. У той же час, якщо "хтось з учасників порушить правила конкурсу", то після його проведення можуть "бути розглянуті певні заходи" щодо порушника, заявили в EМС.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини