Передплата 2024 ВЗ

Боб Ділан погодився прийняти Нобелівську премію

  • 29.03.2017, 16:32
  • 946

Шведська академія оголосила, що зустріч з Діланом відбудеться в Стокгольмі, де він дасть два концерти.

Американський співак, поет і композитор Боб Ділан отримає присуджену йому Нобелівську премію з літератури на цих вихідних у Стокгольмі.

Шведська академія оголосила, що зустріч з Діланом відбудеться в Стокгольмі, де він дасть два концерти.

Всесвітньо відомий музикант удостоївся Нобелівської премії з літератури в жовтні 2016 року, проте досі не знаходив часу, щоб приїхати і отримати нагороду в 8 млн крон ($910 тис), а також виступити з обов'язковою Нобелівською лекцією.

Днями Шведська академія попередила Ділана про те, що він повинен до 10 червня виступити з традиційною Нобелівською лекцією, щоб отримати призові. За даними академії, музикант не виступатиме з лекцією наживо, а направить, як очікується, запис.

За правилами, традиційна Нобелівська лекція може бути представлена ​​в будь-якій формі, в тому числі у вигляді короткого виступу, відеозапису чи навіть пісні.

Боб Ділан (Роберт Аллен Циммерман) — американський музикант, автор і виконавець пісень, художник, письменник і кіноактор. Ділан є культовою фігурою у світі рок-музики протягом останніх 50 років. Багато його пісень, такі, як Blowin' in the Wind і The Times They Are a-Changin' стали гімнами руху за громадянські права і антивоєнного руху в США. Журнал Rolling Stone назвав Ділана другим за значимістю виконавцем в історії музики. У 1988 році Ділан увійшов у Зал слави рок-н-ролу, шість його композицій входять в Зал слави "Греммі". Музикант також є володарем премій "Греммі", "Золотий глобус" і "Оскар".

Нобелівський комітет присудив йому премію за "створення нових поетичних виразів у великій американській пісенній традиції".

Схожі новини